Uudiste arhiiv

November (1)

11.11.2015

OpusCapita omanik Balti riikides muutub

Hea koostpartner!

OpusCapita Grupp Oy sõlmis investeerimisfirmaga BaltCap lepingu, et müüa kõik Balti riikide kohalikke turge teenindavad ärioperatsioonid regiooni tuntumale varahaldus- ja riskikapitaliinvestorile BaltCap.

Tehing puudutab printimis-, digiteerimis- ja arvete saatmise ning vastuvõtuteenuseid osutavaid ettevõtteid Eestis, Lätis ja Leedus, samuti Baltikumi kohalikke turge hõlmavaid e-teenuseid.

Kõikide tänaste OpusCapita klientide ja teenuste kasutajate jaoks antud tehing midagi ei muuda ja teenuste kasutamine jätkub samal moel edasi. Samuti kõik Balti riikide ettevõtted jätkavad meie OCI ja IWF kasutamist ka pärast BaltCapi omandusse minekut.

Lisatud lingilt leiate ametliku ingliskeelse pressiteate http://opuscapita.ee/uudised-ja-suendmused/viimased-uudised/2015/opuscapita-streamlines-its-business-focus-in-the-baltic-states

Parimat soovides

OpusCapita AS

Aprill (1)

14.04.2015

141 riigiasutust alustasid e-arvete saatmist

Aprillist hakkasid 141 riigiasutust saatma e-arveid ettevõtetele, eraisikustele ja asutustele, et kokku hoida kulusid, säästa tööaega ning vähendada tehnilist tööd arvetega. Tegemist on infosüsteemide vahel liikuvate e-arvetega, mitte pdf-vormis esitatavate müügiarvetega. Eesmärk on muuta e-arvete kasutamine era- ja avaliku sektori vahelisel arveldamisel kohustuslikuks 2016. aasta lõpuks. Riigiasutustele vahendab koostööd e-arvete teenustepakkujaga Riigi Tugiteenuste Keskus (RTK), kes sõlmis lepingu OpusCapita ASiga.

"Riigiasutused saavad nüüd nii era- kui juriidilistele isikutele saata e-arveid pankadesse ja erinevate e-arve operaatorite keskkondadesse, nagu näiteks OpusCapita, Omniva ning Registrite ja Infosüsteemide Keskus," ütles RTK majandustarkvara arenduse osakonna juhataja Marek Ilves. "Näiteks saavad tudengid ühiselamu teenuse eest tellida arve panka ning seal ka selle ära maksta. Lisaks saavad ärikliendid, kellel on olemas vastav võimekus, tellida endale nii riigiasutustelt (G2B) kui ka teistelt ettevõtetelt ettevõtevahelisi (B2B) e-arveid."

Riigiasutustele teenuse osutamiseks sõlmis RTK e-müügiarvete edastamise lepingu kaheks aastaks OpusCapita ASiga. "Riigiasutused menetlevad täna ostuarveid e-arvetena, kuid OpusCapita ja RTK vahelise lepinguga kasvab e-arve saatmise võimekus," ütles Andres Lilleste, OpusCapita müügiarvete tootejuht. "E-arveid kasutavate riigiasutuste arv kasvab pidevalt ja nii on tegu riigipoolse jõulise sammuga just tehniliste võimaluste laiendamisega kaasaegse e-arvete maailma suunas."

RTK on rahandusministeeriumi poolt hallatav asutus, mis pakub raamatupidamise-, personali- ning palgaarvestuse teenust neljale ministeeriumile ning nende haldusala asutustele. Lisaks korraldab keskus ka riigi keskset raamatupidamist, peab arvestust sundtäitmisele suunatud nõuete üle ning haldab ja arendab arvestusteenuse pakkumiseks vajalikku majandustarkvara.

"OpusCapita seab finantsprotsessidele uue standardi, koos enam kui 2100 professionaaliga kombineerime tarkvara ja teenused ühtseks, kliendile väärtuslikuks lahenduseks," ütles Andres Lilleste.

OpusCapita on Itella Grupi ettevõte, peakontoriga Soomes ning 2013. aastal oli OpusCapita käive 263 miljonit eurot.


Lisainfo:

Marek Ilves, Riigi Tugiteenuste Keskuse majandustarkvara arenduse osakonna juhataja, 6113 553, marek.ilves@rtk.ee

Andres Lilleste, OpusCapita müügiarvete tootejuht, 56620100, andres.lilleste@opuscapita.com


Vaata uudist ka Rahandusministeeriumi veebist

Märts (1)

29.03.2015

E-arve on edukalt asendanud otsekorralduse

Möödas on veidi rohkem kui aasta otsekorraldusega pangamaksete lõpetamisest ja e-arve püsimakse lepingutele üle minemisest 2014. aasta veebruaris.

Otsekorralduse sulgemisel leidus palju kahtlejaid: arvati, et uus e-arve teenus koos e-arve püsimakse lepinguga on tülikas, kulukas ja kasutajale keerukas. Tänased Eesti Panga ametlikud statistilised näitajad tõestavad vastupidist, e-arve teenus on tarbijate poolt väga hästi vastu võetud.

Eesti Panga ametliku statistika järgi tehakse Eestis iga kuu ligi 1,7 miljonit makset, mille aluseks on e-arve püsimakse leping. Neist 97% teevad kodumajapidamised ja 3% äriühingud. Sellega on Eesti saavutanud aasta peale otsekorraldusteenuse sulgemist otsekorralduse tippajaga samaväärse taseme. Viide statistikale

E-arvele üle minekul sai müüja või teenuse pakkuja valida lahenduse näiteks muuta kehtinud otsekorralduse panka e-arveks ja sulgeda kliendile seni harjumuspäraseks olnud arve edastamise või siis kasutada ka alternatiivi, kus klient sai peale otsekorralduse sulgemist edasi nii arvet harjumuspäraselt kui ka panka e-arve. Kulude poolelt võitsid ettevõtted, kes kasutasid esimesena kirjeldatud versiooni. Antud protsessi juures oli äärmiselt oluline korrektne kommunikatsioon, et vältida tarbijate seas segaduse tekkimist. Aasta peale otsekorraldusteenuse sulgemist saab väita, et mõlemal juhul oli muudatus maksjatele üldiselt arusaadav ja e-arve teenusele üle minemisel raskusi ei esinenud.

Aastaga on tugevamaks ja läbipaistvamaks muutunud ka e-arve teenus ise. Nii pankade kui ka e-arve operaatorite poolt on loodud eri tasemega lahendusi nii väikearveldajatele kui ka massarveldajatele. Arvete esitajatel on asjatundliku partneriga teenuse käivitamine võimalik loetud hetkedega. OpusCapita pakub väikearveldajatele veebipõhist lahendust, kus arvete saatja saab arveid luua nii käsitsi kui ka laadida Eesti e-arvele vastava XML formaadina. Kõik saadetud arved arhiveeritakse ning neid on mugavalt võimalik taaskasutada uue kuu saabudes saata kliendile uus arve muudetud summadega (arve numbri, kuupäeva ja maksetähtaja muudab tarkvara ise). Arvete arhiivis saab näha saadetud arveid ja ka tuvastada arved, mille edastamine panka ebaõnnestus vastavalt pankade tagasisidele. Massarveldajatele pakume erilahendusi lähtudes detailsematest vajadustest ning suurematest andmemahtudest.

E-arve teenus on tarbijale läbipaistvam kahel põhjusel arve ja maksekorraldus on üks tervik ning maksekorraldus on selgelt nähtav arve pildina. Arusaadav on nii teenus, mille eest tasutakse kui ka maksedokument on turvaliselt maksjale edasi antud. Selle kadumise tõenäosus on äärmiselt väike võrreldes e-posti või paberiga. Seega võidavad e-arve teenusest kõik müüjal on arvet turvaline edastada ning tõenäosus kohale jõudmise osas parim võimalikest. Tarbijal on arved ühtses panga keskkonnas koos võimalusega need mugavalt maksta.

Võib öelda, et 2013/2014 aastavahetusel õhus olnud turuosaliste kahtlused uudse e-arve püsimakse lepingu teenuse osas on saanud positiivse lahendi turuosalised on teenuse omaks võtnud ja tarbijate hulk on samaväärne suletud otsekorraldusteenusega. Seejuures on näha positiivset trendi nii müüjate hulga kasvamisena kui ka uute maksjate lisandumisega.

Veebruar (1)

25.02.2015

OpusCapita ja RIK e-arveldaja avasid e-arvete rändluse

OpusCapita ning Regsitrite ja Infosüsteemide Keskus (RIK) avasid ühiselt e-arvete rändluse.

Alates 25.02.2015 on võimalik saata OpusCapita klientidel e-arveid RIK klientidele ning ka vastupidi - RIK klientidel on võimalik saata e-arveid OpusCapita klientidele.

Täpsemalt saate lugeda RIK e-arveldaja kohta RIK-i veebist.